Proiecte

“Care-i Fruntea”

Cea mai veche acțiune a organizației, a constat în organizarea unui spectacol-concurs de Crăciun intitulat ”Care-i fruntea?”, care reprezinta de fapt, o competiție pe zonele etnografice ale României. Astfel, echipe din diferite  regiuni formate din studenți și nu numai, s-au întrecut în a demonstra care-i fruntea în tradiţii şi obiceiuri, spectacolul sfârşindu-se cu o licitație de produse tradiționale, iar banii fiind donați în scopuri caritabile. Binențeles, scopul principal al acestui concurs-spectacol, pe lângă strângerea de donații, a fost de promovare a zonelor etnografice ale României în rândul tuturor celor care au luat parte la spectacol și nu numai. Banii colectați din donații, au ajuns în anul 2007 la internatul pentru elevi din comuna Râmeți, iar în 2008 au ajuns la Grădinița Malteză-grădiniță pentru copii cu deficiențe neuro-motorii din Cluj Napoca. Acest spectacol-concurs a ajuns la ediția a doua în decembrie 2008.

12 decembrie 2007, editia I

15 decembrie 2008, editia a II-a

 

Retrospectiva 2007 – 2008

15 decembrie 2008 – Cluj Somes ||| 15 decembrie 2008 – Maramures

15 decembrie 2008 – Harghita ||| 15 decembrie 2008 – Oltenia

 

9 decembrie 2009, editia a III-a

Spectacolul de Crăciun ,,Care-i Fruntea?, aflat la a treia ediţie, încearcă printr-o competiţie între echipe aparţinând unor zone etnografice diferite, să promoveze şi să protejeze tradiţiile autentice româneşti din preajma sărbătorilor de iarnă. În acelaşi timp se doreşte motivarea tinerilor pentru a-şi păstra cu mândrie obiceiurile şi porturile populare.

 

……………………………………………………………………………………………………….

‘’Zi-le de Turism’’

Poate cea mai ampla actiune a organizatiei, proiectul ,,Zi-le de turism”, care a ajuns si el la cea de a doua editie, reprezinta un eveniment realizat in luna mai ce cuprinde: zile de intrari gratuite la muzeele din Cluj, ,,Tresure Hunt”, conferinte cu invitati din domeniul turismului si a ramurilor conexe; ,,O zi cu porti deschise” in cadrul unei agentii de turism, toate activitatile enumerate, avand drept scop principal promovarea si descoperirea elementelor ce compun turismul romanesc. Anul 2009 a adus un element de noutate in randul acestor evenimente din cadrul Zilelor de Turism si anume un amplu Targ de Turism Montan si de Aventura intitulat ,,Mocanita” care a reunit peste 10 participanti (firme, salvamont, cluburi) ce activeaza In acest domeniu si s-a concretizat atat in expuneri efective cat si in conferinte si dicutii demonstrative si practice.

13 – 15 mai 2008, editia I

Afis-zilele-turismului-refacut


4 – 7 mai 2009, editia a II-a

afis zdt II ok Q

4 – 5 mai 2009, editia I

afis targ FINAL

 


10 – 16 mai 2010, editia a III-a


10 – 11 mai 2010, editia a II-a……………………………………………………………………………………………………………………………

Clujul prin ochii tai

O alta acţiune de succes care a avut drept scop principal promovarea orasului Cluj, a fost intitulat ,,Clujul prin ochii tai”. Acest proiect,a presupus derularea celor mai reusite 20 de poze ale atractiilor turistice ale orasului Cluj (monumente, manastiri, biserici, cladiri) in complexul comercial Iulius Mall pe un ecran gigant, timp de 10 minute la fiecare ora pe durata a doua saptamani.

afis final

………………………………………………………………………………………………………………..

  • Ca si proiecte de viitor ale organizatiei, amintim: planificarea unui ,,Targ de turism montan si de aventura cu o mai ampla sectiune outdoor”, ,,OST te duce la schi” si a unei ”Campanii impotriva intensificarii curentului de petrecere a concediilor romanilor in alte tari decat Romania”, precum si participarea la cateva targuri de turism recunoscute, dar si o mai intensa investitie in resursa umana prin organizarea de teambuildinguri si traininguri precum si simple excursii ce au drept scop relaxarea, distractia, cunoasterea si aprecierea atractiilor turistice din Romania.

  • Afise ale altor proiecte si evenimente marca OST:

Recrutare – octombrie 2007

Recrutare – octombrie 2008

Recrutare – octombrie 2009

Recrutare – octombrie 2010

8 – 9 aprilie 2008

afis copy———————————————————————————————————————————————————————————————————————— Traditia continua in OST

Ne bucuram sa putem spune ca Spectacolul de Craciun, aflat la a patra editie, a fost un succes pentru anul 2010. O multime de oameni s-au adunat la Auditorium Maximum pentru a se bucura de spectacolul care are ca scopuri principale promovarea traditiilor romanesti  cu care ne mandrim si strangerea de fonduri pentru un caz social. Miros de vin fiert, scortisoara, dans si voie buna, clinchet de zurgalai, toate pregatite pentru cei care au luat parte la eveniment.

Ansamblurile Traditii (USAMV), Mugurelul (UBB), Romanasul (UTCN) si Szarkalab impreuna cu invitatii speciali de la  Scoala Populara de Arte Tudor Jarda si Orchestra Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj au incantat publicul cu dansuri, cantece si obiceiuri din diferite zone ale tarii noastre.

Multumim celor care au participat la licitatia de obiecte traditionale si produse alimentare, dar si celor care au facut donatii, contribuind astfel la strangerea de fonduri pentru casa de copii din comuna Campeni. Zambetul adus pe buzele lor a fost o adevarata recompensa pentru munca depusa de fiecare dintre noi.

Va asteptam si la anul in numar cat mai mare, sa aratam ca romanul este fruntea!

 

 

Vodpod videos no longer available.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s