Care-o fo’ fruntea?

  

Maramureşul? Ardealul? Moldova?Cei care au fost prezenţi în 11 decembrie la spectacol ştiu deja răspunsul la această întrebare.

Parcă ne vine greu a crede că spectacolul pe care l-am aşteptat atâta a trecut.Ce pot să vă spun este că toţi cei care au ratat acest eveniment pot fi convinşi că şi-au irosit o şansă de a petrece o seară pe cinste, un concert minunat realizat de nişte oameni frumoşi şi generoşi, iar cei care au fost prezenţi au fost mândri să fie acolo şi să ne susţină.

A contat extrem de mult sprijinul publicului pentru noi, mai ales că toată lumea părea interesată de reprezentaţiile noastre şi dornică să ne susţină.Am început timizi şi dornici de a câştiga şi de a capta atenţia tuturor de dragul copiilor pentru care am organizat această seară şi la care am fost mereu cu gândul.

Prezentatoarea Maria Cărbunaru a avut un rol foarte important în bunul mers al acestui spectacol pentru că a reuşit să întreţină atmosfera, a ghidat audienţa şi a coordonat licitaţia.

Maramureşul a deschis seara cu obiceiurile de şezătoare îmbrăcaţi frumos cu toţii în straie populare, fetele cu fusul în mână şi aşteptând feciorii. S-a colindat, s-au făcut urări, s-a jucat capra şi aşa atmosfera s-a transformat într-una de sărbătoare.

A urmat un ansamblu de copii minunaţi , feciori şi fete faine, care ne-au colindat şi de glasurile cărora ne-am bucurat.Apoi ansamblul Mugurelul ne-a uimit cu nişte dansuri şi cântece pe care mulţi dintre noi nu le mai auziserăm şi am fost mândri să-i avem pe scenă.Ei ne-au arătat cât e de frumos portul nostru popular şi cât de mult apreciază tradiţiile româneşti.

Ardealul a continuat seara în aceeaşi manieră veselă cu o colindă minunată, cu obiceiuri specifice ce ne-au încântat auzul şi privirea.

Printre ceilalţi invitaţi speciali s-au aflat şi interpretul de muzică populară Daniel Raţiu, cântăreaţa Andreea Ciupe şi Felix Galan împreună cu orchestra lui, cărora ţinem să le mulţumim pentru prezenţă şi pentru reprezentaţie.

A treia echipă care a urcat pe scenă a fost Moldova.Ei au reuşit să smulgă multe zâmbete şi aplauze publicului prin prezentarea unor obiceiuri specifice şi a unor colinde.De asemenea, obiceiul cu capra a fost prezentat din mai multe perspective, diferenţele fiind evidenţiate prin tradiţiile variate din toate zonele ţării.

Dorim să le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi şi au făcut un pas pentru a le aduce un zâmbet copiilor de sărbători.Prin licitarea produselor tradiţionale am reuşit să le facem sărbătorile mai luminoase unor copii care nu ştiau până acum ce înseamnă un brad sub care se află cadouri, poate nu ştiau nici măcar care este datoria lui Moş Crăciun.

Suntem recunoscători pentru că ne-aţi făcut onoarea de a fi prezenţi la spectacol.A însemnat foarte mult să avem sprijinul vostru.Le mulţumim tuturor pentru că au acceptat caracterul spectacolului nostru şi au fost dispuşi să liciteze pentru produsele tradiţionale.Toată susţinerea morală şi fizică, cât şi aplauzele au ajutat la realizarea unui eveniment minunat, plin de simboluri şi semnificaţii de Crăciun, un album întreg de fotografii cuibărit în sufletele noastre.

 

Image

Articol realizat de Trif Mădălina

 

   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s